Hommik on õhtust targem*

Aegajalt on töötu olla päris mõnus. Näiteks hommikul vara, kui tavapärasel kellaajal solidaarsuse mõttes ärkama peaks, kuid väsimus on nii suur, et ei jaksa silmigi avada, rääkimata üles tõusmisest. Siis saad südamerahus edasi magada, selle asemel et ära kasutada kogu oma tahtejõud ja üles ärgata ja lisaks veel tööle minna. Nii et jah, töötu olemisel on plussid ka. No lisaks sellele, et nii pikka puhkust ei ole võimalik tööl käies üldiselt saada. Tuleb nautida, kuni võimalik on.
Ja ei saa mainimata jätta, et hommikul trennis käimine on mulle jubedalt meeldima hakanud. Vähe rahvast spordiklubis mulle meeldib ja päev saab ka kuidagi paremini ära kasutatud. Muidu ma ärkasin ju hommikul üles küll varakult, aga ega ma midagi kasulikku ei teinud, pigem tegelesin aeglase ärkamisega ja lisaks olin tihti iseendaga siseheitlust pidamas, kas minna trenni või mitte Ja no vabandusi leiab alati, miks mitte minna. Nüüd hommikuti enam vabandusi väga ei otsigi.

Kõigist neist plussidest hoolimata ma muidugi surfan igapäevaselt tööportaalide lehtedel ja endiselt ei jõua ära imestada, kuidas tänapäeval ikka ulmelisi nõudmisi esitatakse kandideerijatele. Ei mäleta, et varasemalt see asi nii hull oleks olnud. Praegu aga praktiliselt puuduvad sellised pakkumised, kuhu ma kvalifitseeruks, kuigi olen enda meelest niigi mitmekülgsete lisaoskustega, mida tavaliselt minu ametijuhendis ette pole nähtudki. Aga eks ma jätkan oma otsinguid. Ju siis pole seda õiget pakkumist veel tulnud.


Kodune elu on mulle nii mõjunud, et viitsin tavapärasest rohkem ka ise süüa teha. Mitte küll väga tihti, aga ikka tuleb ette seda rohkem, kui varem. Vahel küll lähen kergema vastupanu teed ja tellin sushit.
Aga see söögitegemine ise on üsna ohtlik värk. Lõikasin juba teist korda ühe nädala jooksul noaga sõrme. Varsti enam ei julge süüa tehagi. Ilmselt pean oma plaastrite varusid täiendama, eelviimane plaaster läks praegu käiku.


Eile tegime taas väikse bändiproovi tavapärase seltskonnaga. Õhtu venis üsna pikaks, sest lisaks muusika tegemisele oli ju vaja veel jutustada ja veini juua ja kui vein sai otsa, võtsime juba shotid appi. Mina sain aegaajalt ülbitseda sellega, et mul pole vaja järgmisel päeval tööle minna.
Vahapeal testisime lisaks ära kõik mul kodus olemasolevad spordivahendid – võimlemispalli, kintsuväntsutaja (ma ei mäleta, kas selle päris nimi on mingi tight master või midagi sellist), hularõnga ja graatsiaketta. Et oli selline vaheldusrikas õhtu, mis kuidagi ära lõppeda ei tahtnud.


* tegelikult mulle meeldivad endiselt õhtud rohkem, aga olen hakanud ka hommikuid hindama.