1 nädal puhkuse lõpuni

Puhkuse lõpp tuleb alati liiga kiiresti, just jõuad ära harjuda sellega, kui juba tööle taas aetakse. No mul on veel nädal aega küll vabadust, aga juba  mõtted liiguvad selles suunas, et vähevõitu ikka see kaks nädalat puhkust. Aga loomulikult ma rõõmustan taas sügisel, kui veel nädalaks puhkama saan ja talvel loomulikult, kui mäele jälle asja on.

Midagi asjalikku ma pole teinud, põhiliselt kodus vedelenud, rattaga sõitnud, õega shoppamas käinud, raamatut lugenud, filme vaadanud, veidi venna ja õe lapsi kantseldanud (teisisõnu – süüa ette andnud, kurjustanud nendega, kui nad söömise asemel lollitavad, wii mänge ja arvutimänge ning multikaid neile võimaldanud ja ise ka vennalapsega multasid vahtinud. Ja muidugi ostnud autosid ja muid vidinaid, mis 5-aastastel  silmad särama panevad. Lisaks tahab vennalaps muudkui suhelda, kui õe laps oma kodus on ja ta suudab praktiliselt iga asja kohta 3 “miksi” küsida).

Põhiline puhkuseplaan oli Peipsi külastamine, mida ei saanud enne paika panna, kui mul auto remonditud. Tänase seisuga on auto korras ja juba neljapäeval on plaan lõuna poole sõita. Enne seda oli ka väike mõte õe ja lastega sõita Lõuna-Eestis ringi, kuid seda vaid juhul, kui ta auto konditsioneeri korda saab. Mina isiklikult läheks ka ilma s.t. ma oma tripile lähengi ilma konditsioneerita, mu autol nimelt sellist imevigurit polegi (võimalik et jälle Äksis toimub autode vahetus, me pole seda veel arutanud). Ja kuigi 35 kraadise soojaga juba tahaks veidi jahutust, olen ma siiski oma autos selle palavusega nii harjunud, et konditsioneer mulle eriti ei meeldigi, pigem mõjub tervisele halvasti. Alles nädal tagasi, kui sai sugulase pulmas käidud, sai sõita kondikaga autos ja õhtul oli mul tervis täitsa tuksis. Osalt ma süüdistan küll kohvipuudust, igatahes lisaks sellele, et ma pidevalt unega pidin seal võitlema, hakkas ka pea valutama (kah kohvipuudusest ilmselt) ja õhtul läks süda pahaks – see juhtus siis, kui lõpuks kohvi sai ja ma kiiruga kaks tassi järjest ära jõin. Mõne aja pärast see iiveldus läks üle, aga väsimus ja külmavärinad olid ikkagi ja otsustasin koos vanematega koju sõita, kuigi algselt olin plaaninud telkima jääda. See on mul vist neetud telk. Kaks korda olen ta peale ostmist saanud püsti ja kordagi pole saanud seal ööbida. Kui nüüd kolmas kord veel nii peaks minema, siis ma müün ta maha või kingin ära. Pealegi on seda telki väga nõme püsti panna, absurdne konstruktsioon, täiesti mõttetu.

Aga jah, jäi enne mainimata, et puhkuse esimesel päeval sai pulmas käidud. Kõik oli väga tore ja isamees oli tasemel. Ainuke, millest ma puudust tundsin, oli kohvi. Päev otsa sai autorongis sõita ja peatuste hulka mahtus ka üks ampsupeatus, aga kohvi kahjuks ei pakutud. Ise ka ei taibanud kaasa võtta.


Kusjuures kogu selle liigse palavuse juures olen ma ütlemata õnnelik, et lõpuks ometi üks ilus ja soe suvi. Ja need harvad vihmahood ei tee puhkust sugugi kehvemaks. Vastupidi, väike õhujahutus korraks ja lisaks imeilusad vaatepildid äikesetormide näol. Näiteks täna ärkasin pool 6 hommikul müristamise peale üles. Kuna kassid ei olnud öösel suvatsenud tuppa tulla, siis läksin vaatama, kas see mürin neid ümber on pannud mõtlema. Üks neist tormaski kohe tuppa, teist ma ei leidnud. Teine ilmus peale vihma välja ja kuna ta tuli maja poolt, kahtlustan, et ta oligi kõik see aeg esikus ja mu hüüdmist lihtsalt ignoreeris.
Igatahes väga äge vaatepilt oli see hommikune äikesetorm. Taevas oli veel suhteliselt selge, kui õue läksin, aga üks suur pilv lähenes kiiremini, kui ma üldse vist kunagi üht pilve olen näinud liikuvat, nagu filmis. Välgud seal pilves juba sähvisid, aga nad olid kõrgel ja kaugel, mürinat oli ka justkui eemalt kosta. Ja siis ühel hetkel oli see pilv kohal, taevas tumehall ja mürin juba võimas. Siis enam päris õues ei julgenud seista, jälgisin ukse pealt vaatemängu ja hiljem, kui paduvihma tulema hakkas, siis juba aknast. Vihma sadas kah igatpidi, nägi juba üsna tormi moodi välja. Auto sai justkui survepesuga taas puhatamaks.

Väike ülevaade olemas ja ühtlasi tühjus juuli kohal täidetud:)
Võibolla peale Peipsit on jälle millestki kirjutada.