video killed the radio star

Eile veetsin õhtu rahvusraamatukogus – osalesin muusikatestil. Kunagi varem olen ka sellisel üritusel käinud ja tol korral sai ka nõusolek antud, et ka edaspidi võiksin osaleda.
Kokku sai kuulatud 600 lugu ja vastuste põhjal siis hakkab üks raadiojaam oma lugude valikut korrigeerima. Küsitluse korraldanud raadiojaama küll ei avalikustatud, aga mul on omad kahtlused. Muusikastiil oli üsna iseloomulik ühele raadiole, kuigi ma ise kuulan üldse pigem plaate, kui raadiot. Mul isegi pole kodus raadiot. Kodus kuulan muusikat arvutist või telekast.
Minu jaoks on raadios liiga palju jutustamist, ma eelistan muusikat mingitele jutusaadetele. Uudiseid võib ju ka vahel kuulata, aga ka see pole oluline, uudiseid saab niigi mitmest muust kanalist. Ja reklaamid häirivad raadios kõige rohkem.
Pealegi, alati on mõnusam kuulata enda valitud muusikat. Kui ikka mõni lugu on ära tüüdanud, paned järgmise.

Test oli mu mäletamist mööda üsna samasugune nagu eelmisel korralgi – lood olid küll erinevad, ilmselt eelmine kord korraldas seda mingi teine raadiojaam.
Meenus, et ka eelmisel korral ehmatas alguses ära, kui kiirelt pidi vastuse ära märkima. Mitte, et seal oleksid õiged või valed vastused, lihtsalt arvamuse avaldamine, aga vahel pidi mõtlema natuke, et mis sellest loost arvata ja siis tuli juba uus lugu peale.