Kellele neid instruktsioone ikka vaja on..

Pidev arvuti ja välise kõvaketta kaasa tassimine on oma töö teinud – kõvaketta juhe andis vist otsad.
Järgmine probleem seisnes selles, et ma käisin üleeile kolm poodi läbi ja mitte kuskil sellist juhet ei müüdud.
Eile aga käisin veel ühes tehnika poes, kus müüdi igasuguseid universaalseid adaptereid ja ühe ma neist ära ostsin.
Aga.. nagu mul ikka kombeks, siis ma loen juhendeid alles PÄRAST. Pärast seda, kui olen juba midagi valesti kokku pannud, näiteks nagu siis, kui ma põrandalambi ostsin. Eile siis ka vaatasin, et ahah, lihtne, ühendasin kõiksugu lahtised otsad omavahel kokku ja võttiski ketas voolu järgi. Aga millegipärast arvuti mu välist ketast üles ei leidnud. Siis ma proovisin teist otsikut, aga selle peale lõi pistikust juba natuke särtsu välja. Ja enam kõvakettal tuli põlema ei läinud. Siis ma võtsin juhendi ette.
Avastasin, et mingid plussid ja miinused on vaja siiski sättida õigesti, seda esiteks. Teiseks, pakendis olid veel mingid jubinad, mida ma kohe ei märganud ja millega sai määrata maksimaalselt lubatavat pinget. Proovisin siis juhendi järgi uuesti asja õigesti kokku panna, aga ketas enam elumärku ei andnud. Adapteris küll tuluke põles, järelikult voolu ta edastas, aga nüüd ongi oht, et kärsatasin hoopis kõvaketta läbi. Aga kuidas ma nüüd kontrollin seda. Natuke kulukaks läheb iga testimise jaoks uue juhtme ostmine.
Ma ei jõua ikka ära kiruda end, et oli mul vaja eile öösel torkima hakata, ja enne juhendit lugemata. Lihtsalt jäi mulje, et seal ei ole ju midagi lugeda, et ainult tükid omavahel kokku sobitada. Oeh.
Ma võin vist vaid õnnelik olla, et tegu ei olnud selle kõvakettaga, kus on pildid ja kõikvõimalikud bäkupid, vaid kõigest aastate jooksul kogunenud filmid ja seriaalid.

Üleeilsel juhtmeotsingul sattusin möödaminnes ka kaubamajja, kus oli parajasti allahindluste aeg ja sain omale ühed uued kingad. Laupäeval sain Tartust ka uued kingad, nii et sel suvel peaks nüüd jalanõudega üsna muretu olema, kui need just sama kiirelt ei lagune, nagu mul viimati ostetud saabastega läks. Tennised on küll juba otsi andmas ja peakski hakkama kingadega käimist harjutama. Kingailmad on ka lõpuks kohale saabunud.

Maasika ilmad on ka käes – pühapäeval käisin õe maasikapeenraid rüüstamas:) Lisaks on mul nüüd külmkapis piparmünti, peaks hakkama harjutama mojitode tegemist vist, sest kes siis suvel teed joob.

Edit: oujess, ma sain kõvaketta tööle! Natuke pusimist ja katsetamist oli, aga ikkagi töötab. Ehk siis läbi veel midagi kärsanud ei ole:)