all was well

Eile läks lugemisega jälle kella kaheni öösel, aga vähemalt sai see nüüd läbi. Ma ei oleks viitsinud kolmandat ööd järjest Potteri teemalisi unesid näha, aga just seda see raamatu endasse ahmimine põhjustas (isegi mingi õudne moment mahtus ühte unenäkku), rääkimata sellest, et mitu õhtut järjest suutsin ma ainult inglise keeles mõelda. Nagu eelmise aasta Itaalia tripi ajal, kui vahepeal sõbrantsiga hakkasime omavahel inglise keeles kogemata rääkima, mõtlemine eesti keeles ei õnnestunud nagunii eriti.
Tegelikult on kohutavalt kahju, et läbi sai. See oli nii hästi kirjutatud, et mul tahtmine nüüd kohe otsast peale alustada ja rahulikumas tempos uuesti kõik üle lugeda. Aga vist ikka ootan novembrini, kui saab juba eesti keeles lugeda. Igatahes ei ole hetkel tahtmist ühtegi teist raamatut ette võtta. Potter oli liig hea, et sinna otsa kohe midagi muud lugeda. Ei, ma veel seedin seda asja natuke ja üritan harjuda mõttega, et läbi sai.
Ega vist kui oled nii mitu aastat ühtede samade tegelaste seiklustele kaasa elanud, nad justkui muutuvad reaalseks. Ja kuidas siis järsku ilma nendeta hakkama saada?

Ma olen vist muinasjutu sõltlane. Juba lapsena lugesin ma kõik muinasjutu raamatud läbi, ja kui kõik muinasjutud olid läbi loetud, hakkasin otsast peale. Ja nii mitu korda. Ja ei saa öelda, et ma tänapäeval vähem seda liiki raamatutest/filmidest hoolin. Asjal peab ikka väike kiiks juures olema. Muidu ei oleks ju minu suurimad lemmikud Charmed, Potter, Pratchett, Matrix, Kariibimere piraadid (olgu, seal on ikka päris mitu ilusat meest ka ja üldse on see naljakas film), Sõrmuste isand (ja siin ma ei pea ilusate meeste all silmas mitte kääbikuid, vaid ikka seda kariibimeretüüpi:P). Ma jätan selle teema nüüd katki, sest muidu jõuan ma veel kriminullide ja komöödiateni kah. Ja selleni, et tegelikult eelistaksin ma elada muinasjutus, sest päriselu tundub vahel nii tapvalt rutiinne.

Ma hakkasin täna peaaegu isegi tuba koristama, kuna lugemisasendustegevusena ei tulnud midagi paremat pähe. Tegelikult peaks vist jätkama. Ma ei mäleta, millal ma viimati koristasin. Ärge külla tulge:)